На фоні російської агресії проти та загрози повномасштабної війни з РФ українці почали відмовлятись від російської мови, ділитись порадами, як це краще зробити та розповідати власні історії переходу на українську у Facebook.

Флешмоб розпочався після допису відомого архітектора Слави Бальбека, який протягом 38 років спілкувався російською, однак зараз вирішив повністю перейти на українську мову.

Пост виявився настільки популярним, що люди почали масово наслідувати приклад архітектора.

“Відтепер намагаюсь розмовляти українською. Якщо чесно, читання легше дається українською, а от висловлюватись важче, але я буду намагатись” – пише Юлія Беляєва.

“Мені соромно через те, в якій країні (Росії – ред.) я народилась. І я не розумію, як можна продовжувати там жити. Звикаю до переходу на українську мову. Потрошки” – зазначила в дописі Аліна Глазова.

Читайте також:  Важко заснути вчасно: фахівці пояснили, що таке вечірня прокрастинація і як її позбутися

“З сьогоднішнього дня у мене немає російської клавіатури в моїх гаджетах та комп’ютерах.Також буду спілкуватись лише українською мовою”, – каже Олександр Ненашев.

“Від сьогодні повністю переходжу на українську. Вже давно спілкуюся нею в публічній сфері, тепер буду підтягувати побутову.

Не хочу мати нічого спільного з країною-ворогом. Нічого. Навіть попри російське прізвище”, – висловився музичний оглядач Пилип Пухарєв.