Від сьогодні на автомобільному кільці, що на перехресті вулиць Гетьмана Мазепи – Довженка – Крихівецька – набережна ім. В. Стефаника у Франківську, проводять реконструкцію та встановлюють засоби впорядкування дорожнього руху.

Причиною реконструкції стала підвищена аварійність, повідомив заступник міського голови Михайло Смушак.

“У місті Івано-Франківську є декілька місць, де постійно трапляються ДТП. Одне із них – кільце на перехресті вулиць Гетьмана Мазепи – Довженка – Крихівецька – набережна ім. В. Стефаника. Фото із численними ДТП на цій ділянці, зокрема з летальними наслідками, можна побачити в мережі Інтернет. Особливо небезпечним дане кільце було за наявності бетонного відбійника. При зіткненні із ним, шансів вижити було вкрай мало. Відбійник ми свого часу переробили, чим врятували не одне життя. Але кількість аварій при цьому не зменшилась. Їх причиною є відсутність на даному перехресті засобів заспокоєння та впорядкування дорожнього руху”, – пояснив Смушак.

Читайте також:  Поліція затримала на хабарі директора філії Івано-Франківського облавтодору

Відтак було напрацьовано новий проєкт організації дорожнього руху на перехресті вулиць Гетьмана Мазепи – Довженка – Крихівецька – набережна ім. В. Стефаника, який уже почали реалізовувати.