У вбитого залишилася наречена, з якою вони повинні були побратися, та донька, яка народилася минулого року.

У Києві двох обвинувачених у справі щодо загибелі добровольця Добровольчого формування територіальної громади взято під варту без визначення застави – суд задовольнив апеляційну скаргу прокурора.

Про це повідомила Київська міська прокуратура.

“Київський апеляційний суд, розглянувши апеляційну скаргу прокурора, скасував рішення суду першої інстанції та обрав безальтернативні запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою двом обвинуваченим, яким інкримінують хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї у справі про умисне вбивство добровольця ДФТГ під час дорожного конфлікту”, – йдеться у повідомленні.

14 серпня 2023 року Голосіївський районний суд Києва своїм рішенням продовжив всім обвинуваченим запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та одночасно визначив для двох з них альтернативу у вигляді застави у розмірі 805 200 грн для кожного.

Не погоджуючись із вказаним рішенням, Голосіївська окружна прокуратура міста Києва внесла на нього апеляційну скаргу.

Читайте також:  Росіяни атакували Запорізьку область: є загиблі

Колегією суддів Київського апеляційного суду підтримано позицію прокурора, скасовано рішення суду першої інстанції та постановлено нове, яким до обвинувачених застосовано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без визначення альтернативи.

Що відомо про вбивство Олексія Щербини
21 жовтня 2022 року у Києві водій Lexus застрелив військового-добровольця під час конфлікту через неправильне паркування. Чоловік, який перебував за кермом, та двоє його пасажирів побили Олексія Щербину, після чого водій здійснив постріл із карабіна в його сторону.

Поліція та медики приїхали, коли він був ще живий, але врятувати військового не вдалося.

Під час судового засідання стали відомі особи нападників – це були Вячеслав Вільцанюк, Ігор Котирло та Леонід Ігнатенко. Звинувачення у вбивстві отримав лише Вільцанюк. Його поплічників звинувачують у хуліганстві.

The post Вбивство військового-добровольця: обвинувачених взяли під варту без права застави first appeared on UA-IN.

Запис Вбивство військового-добровольця: обвинувачених взяли під варту без права застави спершу з’явиться на UA-IN.