В Одесі судили китайського блогера, який знімав роботу ППО

В Одесі суд визнав винним китайського блогера, який знімав роботу української ППО і потім викладав відео на власному YouTube-каналі.

Про це йдеться в ухвалі суду, опублікованій у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

За інформацією слідства, громадянин КНР знімав з вікна квартири на свій фотоапарат Canon роботу сил ППО в Одесі під час відбиття атаку росіян. Китаєць випустив серію відеороликів з коментарями про місце і час зйомки, характеристики звуків, факти ураження цілі та наслідки влучання.

Завдяки цим відео можна ідентифікувати на місцевості розташування вогневих груп ВМС ЗСУ, кількість та вид застосованої техніки. Будь-який користувач міг переглянути на ньому відеозапис, у тому числі російські представники розвідувальних служб.

Блогер свою вину визнав повністю, розкаявся у скоєному та запевнив, що припив таку “блогерську” діяльність.

Суд врахував як пом’якшувальну обставину те, блогер з КНР є особою молодого віку, ніколи раніше не притягувався до кримінальної відповідальності та перебуває в Україні на законних підставах, одружений, здійснює підприємницьку діяльність, сплачуючи податки, що позитивно впливає на економічний розвиток нашої держави.

Читайте також:  Мати тримала свого сина в собачій клітці та морила голодом

Крім того він активно підтримує та перерахував кошти на потреби ЗСУ, здійснює волонтерську діяльність. Чоловік запевнив, що і в подальшому буде всіляко сприяти наближенню перемоги України.

Блогера засудили на п’ять років позбавлення волі, але звільнили його від відбуття покарання з іспитовим строком на один рік. Також йому змінили арешт на запобіжний захід у виді особистого зобов`язання до набрання вироком законної сили.

The post В Одесі блогер з Китаю знімав на відео роботу ППО: як його покарав суд first appeared on UA-IN.

Запис В Одесі блогер з Китаю знімав на відео роботу ППО: як його покарав суд спершу з’явиться на UA-IN.