“Наступні дні будуть вирішальними для всього світу”: Бербок заявила про жахливі наслідки війни в Україні

Бербок підкреслила, що цими днями в Нью-Йорку весь світ апелюватиме до Путіна із закликом припинити війну та вивести війська.

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що війна Росії проти України має жахливі наслідки. Вона підкреслила, що наступні дні стануть вирішальними для всього світу.

“Наступні дні будуть вирішальними не лише з огляду на Україну, але вирішальними для миру в усьому світі”, – заявила Бербок на пресконференції з філіппінським колегою Енріке Манало.

За її словами, наступний тиждень в Нью-Йорку “підсумує весь минулий рік”, оскільки світ згуртовано засудив агресивну війну Росії, як це було продемонстровано в голосуванні за резолюцію Генеральної Асамблеї ООН в березні минулого року. Очільниця МЗС Німеччини вважає, що це дуже важливий момент для всього світу.

Читайте також:  22 березня буде велике полегшення: мольфар розповів, що чекає на Україну і як розвалиться Росія

Водночас міністерка закордонних справ ФРН зауважила, що є держави, які не засуджують війну в Україні, проте це не тому, що вони не підтримують принципи Хартії ООН, а тому, що вони залежать від Росії та не бажають порушувати ці зв’язки.

“Ця війна має жахливі наслідки для всього світу. Тому саме цими днями в Нью-Йорку весь світ апелюватиме до президента Путіна із закликом припинити війну та вивести війська, а також подбати про відновлення миру”, – підкреслила дипломатка.