У лютому Землю кілька днів поспіль будуть “штормити” магнітні бурі, проте дуже сильних змін геомагнітного поля дослідники не прогнозують

РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на Центр передбачення космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень США розповідає, коли варто очікувати на магнітні бурі та наскільки сильними вони будуть.

Дати магнітних бур у лютому 2024
Слабкі магнітні бурі очікуються 1-10 лютого, а середні магнітні бурі очікуються 11-17 лютого.

Стосовно другої половини місяця, то поки в Центрі не давали прогнозів, оскільки вони можуть бути доволі неточними.

Що потрібно знати про магнітні бурі
Магнітні бурі – це наслідки пошкодження магнітного поля Землі, які викликають спалахи на Сонці. Зміни в магнітному полі люди часто відчувають на собі через сфери здоров’я та навіть мобільного зв’язку.

Є ті, хто дуже чутливі до подібних змін у магнітному полі та відчувають найменші коливання. Таким людям особливо важливо потурбуватися про себе у небезпечні дні.

Як вберегтися від впливу магнітних бур
Вплив магнітних бур проявляється в усіх індивідуально. Дехто може дуже страждати протягом коливань магнітного поля, а хтось почувається, як і раніше. У людей з особливо підвищеною чутливістю може боліти голова, розвинутися мігрень, стрибати тиск і погіршуватися згортання крові.

Читайте також:  Від 1 липня “Доступні ліки” відпускатимуть лише за електронним рецептом: як його отримати

Проте рекомендації самодопомоги універсальні для всіх.

Насамперед потурбуйтеся про правильний сон. Лікарі радять лягати спати за годину до півночі та вставати без будильника.

Не забувайте також про рух: ходіть пішки, плавайте, займайтеся гімнастикою. При цьому не треба надто виснажувати себе в спортзалах різними силовими навантаженнями.

Якщо у вас болить голова, краще відмовтеся від кави та чаю, які містять кофеїн і створюють для організму додатковий стрес. Натомість надайте перевагу трав’яним чаям.

The post Магнітні бурі в лютому 2024: в які дні варто поберегти здоров’я first appeared on UA-IN.

Запис Магнітні бурі в лютому 2024: в які дні варто поберегти здоров’я спершу з’явиться на UA-IN.