Експерти попередили українців про погіршення погоди. Щоправда, в майбутньому передбачається і потепління. Раніше фахівці за історію спостережень фіксували 31-градусний мороз у березні. На що чекати тепер?

Як інформує “Газета.юей”, 14 березня в більшості областей України пануватиме щільна волога хмарність, а також дощ із мокрим снігом.

Волога свіжа погода триває, повідомила синоптикиня Наталка Діденко.

“Тому, якщо синоптики прорахуються і визирне сонечко (так може бути завтра острівцями на заході, півночі та подекуди в центрі), можна їх лаяти впевнено й спокійно. Сильний південно-східний вітер можливий лише в східних областях та Приазов’ї, на решті території помірний чи й навіть слабкий”, – написала вона.

Температура повітря 14 березня протягом дня становитиме +3…8°С, а на Закарпатті та півдні Криму буде +9…14°С.

У Києві вдень у четвер без істотних опадів. Невеликий дощ, місцями з мокрим снігом, ймовірний лише вночі.

“Потепліє вихідними, гуляти чи кудись поїхати краще в суботу, бо в неділю може бути дощ. Така неістерична стримана погода триватиме. Сильного прориву високої температури повітря не видно, але й якогось аномального похолодання – також”, – додала Діденко.

Як інформують “Факти”, 15 березня в Україні триматиметься хмарна погода з проясненнями. У південній частині, східних і центральних областях очікується невеликий дощ та мокрий сніг, на решті територій без суттєвих опадів.

Читайте також:  Чоловіки з цими іменами правлять світом

Вночі та вранці 15 березня водіям Житомирської, Київської, Черкаської та Кіровоградської областей треба бути обережними, бо на дорогах місцями ожеледиця.

Температура вночі від +3 °C до -2 °C, на Закарпатті та півдні України +1-6 °C; вдень 15 березня +4-9 °C.

Більше потепліє в Україні 16 березня – у південній частині та західних областях, крім сходу та північного сходу, температура очікується +7-12 °C, в західних областях до +15 °C.

Прогноз на 17-18 березня – коли потеплішає в Україні

17 березня у західних, а 18 березня в північних та центральних областях прогнозується помірний дощ, вночі подекуди з мокрим снігом. На решті територій місцями очікується невеликий дощ.

Вночі 17 березня у північних, вдень 18 березня у західних областях без опадів.

Температура вночі 0-6 °C тепла, вдень +7-13 °C.

The post “Ніхто в Україні не чекав такого холоду, прогнозом приголомшені навіть синоптики”: де буде мороз у -25 градусів і снігопад first appeared on UA-IN.

Запис “Ніхто в Україні не чекав такого холоду, прогнозом приголомшені навіть синоптики”: де буде мороз у -25 градусів і снігопад спершу з’явиться на UA-IN.