До такого треба підготуватися

Міністерство освіти та науки України оголосило про конкурс на надання бюджетних коштів для розвитку та виконання ремонтних робіт у закладах професійної вищої та вищої освіти.

Докладніше про те, що школи чекає глобальне оновлення, інформує Міністерство освіти та науки.

Мета конкурсу – покращити умови навчання для студентів та створити безпечне освітнє середовище.

На що можна витратити гроші
Отримані кошти можна направити на:

Здійснення невідкладних аварійно-відновлювальних та ремонтних робіт.
Реалізацію проєктів, пов’язаних із будівництвом (новим будівництвом, капітальним ремонтом, реконструкцією та реставрацією) захисних споруд цивільного захисту та споруд подвійного призначення із захисними властивостями сховища/протирадіаційного укриття, призначених для укриття учасників освітнього процесу закладів професійної вищої та вищої освіти.
Здійснення заходів, пов’язаних із приведенням підвальних та/або цокольних приміщень навчальних закладів у стан, придатний до використання як найпростіші укриття.
Здійснення заходів, спрямованих на дотримання вимог пожежної безпеки у навчальних закладах.
Забезпечення технічними засобами оповіщення та інформування.
Придбання генераторів, електрогенераторних установок, трансформаторів, систем безперебійного електроживлення, акумуляторів, іншої електричної апаратури, пристроїв для фільтрації або очищення води, іншого обладнання довгострокового користування для безперебійного тепло-, водо-, електро- та газопостачання, що забезпечує безпечні умови навчання в офлайн- режимі, а також для забезпечення проживання у гуртожитках претендентів на освіту, якщо освітній процес здійснюється в офлайн-режимі.
Здійснення заходів щодо енергоефективності.
Розвиток мережі та відновлення гуртожитків, пошкоджених внаслідок бойових дій, для проживання претендентів на освіту в навчальних закладах, які здійснюють навчання в офлайн-режимі тощо.
Уточнюється, що кошти можуть бути використані лише для робіт, передбачених у проєктній (проєктно-кошторисний) документації. При цьому роботи мають бути виконані до кінця 2023 року.

Читайте також:  Освітян запрошують на безплатний онлайн-практикум «21 крок до ресурсності вчителя»

Як взяти участь у конкурсі
Коледжі та університети мають до третього липня 2024 року передати до МОН заявку та пакет документів на паперових носіях.

Це можна зробити поштою або надати особисто через канцелярію МОН із позначкою “Конкурс на отримання бюджетних коштів за КПК ВК 2201140”.

Переможців конкурсу буде визначено конкурсною комісією МОН.

The post Батьки на таке і не сподівалися: школи чекає глобальне оновлення first appeared on UA-IN.

Запис Батьки на таке і не сподівалися: школи чекає глобальне оновлення спершу з’явиться на UA-IN.