У “бонус” до таких новин, школи міста можуть перевести на шестиденну форму навчання

Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до виховання дітей шкільного віку, є дуже важлива інформація. Так, у міськадміністрації Черкас розглядають можливість скасування осінніх та весняних канікул у закладах середньої освіти.

Це залежатиме від ситуації з енергозабезпеченням обласного центру.

Про це стало відомо завдяки інформації від заступника мера міста Анастасії Чубини.

За її словами, заняття у черкаських школах розпочнуться 1 вересня, але до традиційного графіка освітнього процесу можуть бути внесені зміни.

“З огляду на критичну ситуацію з електропостачанням у країні зараз і невтішні прогнози на осінньо-зимовий період, – розглядаємо різні варіанти організації навчального процесу. Зокрема, розглядаємо варіант відмови від осінніх та весняних канікул”, — повідомила Анастасія Чубіна

У той самий час міськадміністрація розглядає варіант збільшення зимових канікул. Якщо діти будуть позбавлені осіннього та весняного відпочинку, взимку вони зможуть піти на канікули на цілий місяць.

Читайте також:  Поки міністри обіцяють, зарплата вчителів пробиває мінімалку: “Все, що можна було зняти, зняли…”

Міська влада Черкас може внести ще низку змін. Чубіна наголосила, що школи міста можуть перевести на шестиденну форму навчання. Навчальний рік може закінчитися пізніше, ніж звичайно.

У міському управлінні освіти розглядають перспективу продовження навчання у школах на початок червня. Зазвичай останній дзвінок у черкаських школах лунав наприкінці травня.

Заступник міського голови Черкас Анастасія Чубіна заявила, що остаточне рішення щодо всіх запропонованих нововведень буде ухвалено після обговорення з директорами шкіл та ліцеїв.

The post Жодних канікул та шість днів занять: в Україні школи перейдуть на новий формат навчання first appeared on UA-IN.

Запис Жодних канікул та шість днів занять: в Україні школи перейдуть на новий формат навчання спершу з’явиться на UA-IN.