Пенсіонери можуть отримувати або пенсію за віком, або соціальну допомогу, але є деякі винятки для осіб з інвалідністю з дитинства.

Наприклад, люди з інвалідністю з дитинства мають право одночасно отримувати соціальну допомогу та пенсію у зв’язку з втратою годувальника, якщо на це є підстави. Пенсії у зв’язку з втратою годувальника виплачуються непрацездатним членам сім’ї, які були годувальниками померлого.

Цікаво, що діти-інваліди можуть отримувати дві пенсії одночасно. Це соціальна допомога та пенсія у зв’язку з втратою годувальника, за призначенням яких можна звернутися до органів соціального захисту населення. Важливо зазначити, що право на пенсію у зв’язку з втратою годувальника мають лише особи, які перебували на утриманні померлого голови сім’ї та є особами з інвалідністю з дитинства.

Читайте також:  “Казкове багатство, шалений успіх і реалізація мрій”: ці 4 знаки Зодіаку стануть неймовірно щасливими до 1 травня

Однак існують певні умови для отримання пенсії. Наприклад, залежно від того, скільки років було померлій особі на момент смерті, вона повинна бути застрахована від одного до 15 років. Однак у деяких випадках менший страховий стаж не впливає на право на отримання пенсії. Такі випадки стосуються осіб, які виступали в якості анатомічних донорів, пенсіонерів або осіб, які померли внаслідок поранень або інших проблем зі здоров’ям під час протестів в Україні в період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року.

The post Соцдопомога чи пенсія: українцям пояснили важливе питання first appeared on UA-IN.

Запис Соцдопомога чи пенсія: українцям пояснили важливе питання спершу з’явиться на UA-IN.