Щомісячна грошова доплата для пенсіонерів визначається відповідно до їхнього віку.

Як інформує “ФОКУС”, деякі українські пенсіонери можуть отримати додаткові виплати вже цієї осені. Зокрема, для певних вікових категорій передбачено доплату в розмірі 300 гривень. Про це йдеться у пресслужбі Пенсійного фонду України.

Розмір щомісячної грошової доплати для пенсіонерів встановлюється залежно від їхнього віку. Зі збільшенням віку виплати підвищуються, і доплата починає нараховуватися з того дня, коли пенсіонер досягає встановленого вікового порогу.

Таким чином, пенсіонери віком від 70 до 75 років отримують додаткову виплату в розмірі 300 гривень. Після 75 років ця сума збільшується до 456 гривень, а після досягнення 80 років — до 570 гривень. При цьому, звертатися до Пенсійного фонду для оформлення надбавки не потрібно — вона нараховується автоматично.

Читайте також:  Доведеться виживати: пенсії та виплати по інвалідності уріжуть

Доплата призначається в тому разі, якщо розмір пенсії не перевищує 10 340,35 гривні, незалежно від виду пенсії, законодавства, за яким її було встановлено, тривалості страхового стажу та факту працевлаштування пенсіонера.

The post “70-річним пенсіонерам підготували сюрприз, пенсія раптово збільшиться”: у цих українців зростуть виплати first appeared on UA-IN.

Запис “70-річним пенсіонерам підготували сюрприз, пенсія раптово збільшиться”: у цих українців зростуть виплати спершу з’явиться на UA-IN.